Wat wil je en wanneer wil je dat bereikt hebben?

Wat wil je en wanneer wil je dat bereikt hebben?

Dit is de eerste vraag die ik je zal stellen wanneer we in gesprek komen. Waarom is het antwoord op deze vraag zo belangrijk? Ik wil dat je serieus nadenkt over je toekomst en dat je je dromen realiseert. De uitkomsten hiervan zijn namelijk de basis voor het financieel plan dat ik samen met je ga opstellen. Verder zal ik gebruik maken van je administratie en de ingediende belastingaangiften.

Wat is een financieel plan?

Een financieel plan geeft je inzicht in de ontwikkeling van je inkomen, uitgaven en vermogen. Verder breng je met behulp van een financieel plan je financiële risico's in kaart.
Voor ondernemers gelden andere regels dan voor mensen in loondienst en sommige dingen moet je zelf regelen.
Je kunt je kop in het zand steken en niets regelen, maar wat betekent dit dan voor jou en voor je gezin? Wil je je gezin opzadelen met financiële problemen als je bijvoorbeeld niet meer kunt werken of in het ergste geval als je er zelf niet meer bent?
Het zal je helpen en rust geven om nu te kijken naar welke situaties voor jou financiële gevolgen hebben. Je kunt dan bewust kiezen om niets te regelen omdat je weet wat daar de financiële gevolgen van zijn. Of je besluit nu wel dingen te regelen om de gevolgen dan zo veel mogelijk te beperken. Dit kan vaak op verschillende manieren.

En wat brengt het je nog meer?

Je hebt een mooie droom waarover je hardop fantaseert. Of het nu dat mooie huis is, een mooie reis, eerder stoppen met werken of….…
Het maakt eigenlijk niet uit.
Daarvoor heb je waarschijnlijk veel geld nodig. Hoe mooi zou het zijn als je genoeg geld zou hebben om die droom uit te laten komen?
Ik droom graag met je mee. Ik daag je daarom uit om samen kijken naar wat je nu kunt regelen zodat je jouw droom straks kunt realiseren.

 Coaching